Belastingvrij zonnepanelen vanaf 2023!

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2023 betaal je dus geen btw meer over de aanschaf en installatie van zonnepanelen op een woning. Ook andere benodigde montagewerken zoals aanpassingen of vervanging van de meterkast zijn belastingvrij geworden.

Situatie vanaf januari 2023

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2023 betaal je dus geen btw meer over de aanschaf en installatie van zonnepanelen op een woning. Ook andere benodigde montagewerken zoals aanpassingen of vervanging van de meterkast zijn belastingvrij geworden. Op deze manier zijn er een stuk minder administratieve werkzaamheden voor zowel de consument als voor de belastingdienst. Een win-win situatie! Bovendien zal het ervoor zorgen dat de drempel om je huis te verduurzamen nóg lager wordt. Ben jij klaar om te verduurzamen en geld te besparen?

Je hebt dankzij deze aanpassing namelijk minder geld nodig om zonnepanelen aan te schaffen. Het nultarief zal enkel gelden voor particulieren die zonnepanelen aanschaffen voor hun woning. Voor bedrijfseigenaren die hun pand willen voorzien van zonnepanelen, geldt nog altijd het 21% tarief die zij later kunnen terugvorderen bij de belastingdienst.

365 Sunergy Referentie IMG